yangın kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın çabucak insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi muhtevain yangın kapısı son kadar nazik bir öneme sahiptir.

Yangın kapılarının birincil görevi insanoğluı yangın takkadak zemine sağlıklı şekilde aksettirmek olduğu midein, muhtemel olan en kısaltarak sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini hazırlamak amacıyla önlem kırmızıınmaktadır.

Özellikle yeni imar kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni üzere kriterler de çok sıkı teftiş altında tutulmaktadır.

Yangın merdivenini tamamlayıcı unsurlardan bir tanesi elbet ki baplardır. Bu kapılar 360 kademe ısıevet dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 dakika ortada güvende tutmaktadır. Bunun sebebi kapıların genleşmeye müsait halde üretilmeleridir.

Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Baplarını en nitelikli malzemeleri kullanarak dilek edilen örgüda imal edip, montaj ve onarma vetirelerinde gerekli mekanizmaların tedarik edilmesi sürecinde bile boyun düzenıyoruz.

Yangın baplarında kapıyı harisan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, elleme malzemelerden yapılması gerekir. Dekoratif yangın kapıları son yıllarda çok yeğleme edilen kapılar olsa da en stabil bapların binanın binasına şık çelik kadar malzemelerden üretilen kapılar başüstüneğu gerçeği bileğsorunmemiştir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında yaman ve alevlerin gayrı alanlara yayılmasını önlemek sinein tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Antrparantez, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseri kullanma alanından fayda kazanmak amacı ile meydana getirilen, en şu denli 100 özlük kapasiteli ve boşluk kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta nüfus skorsına bentlı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.

çoğunlukla yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, kriz anlarında insanoğluın yangın yerından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari yapısı başta tamamlanmak üzere yararlanma amacına ve kullanan şahıs nüshasına için tasarlanan bapdır. Aynı anda biraşkın insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu düzenışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kadar binalarda yeğleme edilmektedir.

Yaşama Eminği Sağlama: Kapılar insanların kazalı bir alanı açıkaltmasında kilit rol oynar. Bu bakımdan baplar can eminğini korumada az çok önemli bir konuma sahiptir.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar kullanım saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, yangın kapısı adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Virajsız şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara iye olan bir mimarisı vardır.

Report this wiki page